Западен парк

Големите обещания на Столична община за Западен парк са напълно в унисон с тенденцията в управлението на Фандъкова да се планира нещо, след което да се променя в движение и най-накрая да разтягат срока до когато им изнася.
Без колебания обаче преди това получаваме всякакви обещания – колко бързо и хубаво щяло да бъде, какви съоръжения и новости ще има, как всичко щяло да бъде обновено и какво ли още не… Но вече втора година част от софиянци са без парк. Не всички софиянци могат да си позволят да отидат на море, но пък им се отне и възможността да излязат в близкия парк. И за съжаление това ще откара според Столична община до края на годината…
Според изпълнителите – фирма Галчев Инженеринг, проектът е реализиран на около 20%. Компанията твърди, че работи с бавни темпове поради лошите метеорологични условия, което е доста абсурдно оправдание. По време на снимките намираме, че времето беше прекрасно за работа, не можахме обаче да се сблъскаме с работници в парка, беше засечена единствено една тежкотоварна машина…
В бъдеще ще започнем по-чести посещения на тази ремонтна площадка, като с особено внимание проследяваме случващото се с алпинеума.

Ето как протича ремонта в средата на работен ден – безлюдно и тихо…

9 thoughts on “Западен парк

 1. Корма says:

  Фандъкова отдавна трябваше да бъде сменена с човек, който най-малко да изпълнява обещанията си. Ала това е невъзможно, докато ГЕРБ клати държавата и си взема разни управленски решения, които не са ок за народа и бизнеса, така ще е. Пука им на управляващите за хората.

 2. Даниела says:

  Българска работа. Всичко се прави под масата в услуга на хората, които правят обществени поръчки, когато си частник, обаче, те хулят по разни медии и разни недоказани сирийци ходят наляво-надясно да тръбят глупости. Отдавна в тази държава нито има смисъл да се седи, нито има смисъл да се воюва, защото отдавна се знае, че паричките се разделят между 10 човека във властта, рекета се осъществява от техните хора, законите също и т.н., и т.н. За правосъдие не може и да се говори. И така някакви си Галчев Инженеринг си работят с години по някакъв си проект, който а дано да стане, ама на дали ще стане, пък за качество и да не говорим. Там хората с право протестират. Егати мързелите са тия! Явно хора на някого си.

 3. Дани says:

  В България няма значение колко и дали работиш, а кой е зад теб и колко ти плаща. В случая, когато става въпрос за нещо хубаво, идват интересите на ония, които ни се наричат управляващи.

 4. Стефи says:

  Артекс нито са участвали в приватизацията, нито в обществени поръчки, ама бяха изкарани като най-лошата фирма на властта. На властта? Частна фирма? Просто трябваше някой виновен и те бяха удобни да са виновни. А не се търси отговорност на тези, които са виновни. Защо не спряха строителството на тези? Защо не спряха строителството на Трейс? Защото просто там си има хора на някого си. Това е истината и никога няма да се управим за съжаление.

 5. Иван Ганев says:

  Някой много се лакоми за бизнеса на Артекс, аз друго обяснение нямам. Не виждам друга причина да се възпрепятства строителството на нова, модерна и красива сграда с най-нови технологии, щадяща към околната среда.

 6. Стоянка says:

  Защо хората, които участват в приватизацията и под маса печелят обществени поръчки, не си носят последствията, а винаги гърми най-читавото?

 7. Николина says:

  На картинка можем ли да видим какъв е бил проекта та поне така да му се порадваме.
  Абе престъпление бе. Абе как можаха Северен парк да го оправят, как можаха Южен да го оправят? То за Южен ясно де, нали там са половината богаташи и политици. А тоя Западен не стига, че му се плюнчат от години ми сега на нищо не прилича. на мен родителите ми са ми разказвали как там е имало по соца Конна полиция, как не еимало цигански набези и изнасилвания и престъпления, защото сега в тъмната част на денонощието се случва именно това там. Разказвали са ми как е имало сграда с криви огледала, виенско колело…изобщо куп красиви неща. Сега дори на макетчето горе не виждам да се предвижда дори Виенско колело…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *