Защо нашите публикации в социалните мрежи понякога са с платена реклама

Призоваваме всички независими медии да споделят или отразяват по дълбоко критичен начин чрез анализ на изнесените от нас документи и заключения, за да може да направим крачка напред в доказателство на това, че медиите в България имат силата да се наричат свободни.

Група НОВА СОФИЯ разпространява своето становище по казуса Златен Век чрез платена реклама в социалната мрежа, тъй като практически позициите, които заема не се споделят от собствениците на значими медии и телевизии.
А те са:
Дострояването на една построена до половина с напълно законни документи 30 етажна сграда, която вероятно ще закрие гледката на хотел Маринела, собственост на семейство Арабаджиеви и пълното противопоставяне на напълно непрозрачната в своя произход, финансиране и действия организация ИК Лозенец.
Запознали сме се през последните месеци с всички документи, свързани с казуса Златен век. Анализирали сме всеки един документ и медийна изява, произлезли от дейността на организацията ИК Лозенец. Осъществяваме мониторинг върху обществените, медийните, политически и съдебни процеси, свързани с казуса около построяването на тази сграда по проект. След нейното завършване имаме намерението да създадем разказ, илюстриращ защо в България всичко е на забавен кадър и сме сред последните в каквото и да е сравнително изследване в Европейския съюз. Защото е факт от години, че ние сме дундуркани като малко дете, на нас ни се размахва пръст за това, че не се справяме и изоставаме във всичко. Казусът Златен век е събирателен и в него се отразяват причините, поради които свободата на словото отдавна е загубила шанс да е част от изконните ни общочовешки демократични права. https://www.facebook.com/novasofia.net/