РЕМОНТЪТ НА ЗАПАДЕН ПАРК Е СПРЯН ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

РЕМОНТЪТ НА ЗАПАДЕН ПАРК Е СПРЯН ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

Констатираната от нас липса на достатъчен брой работници за грандиозния ремонт на Западен парк бе предвестник за обявяването и на официалното му спиране.
Изнесените причини за това по никакъв начин не могат да успокоят столичани, защото е очевидно, че може би с години ние няма да можем да ползваме един от големите паркове в столицата. Все повече се затвърждава у нас убеждението, че проблемите около този ремонт не са свързани с посочените като причини за спиране. Удължаването на срока за извършване на ремонтните работи за нас също бяха абсурдни, тъй като когато се планират срокове за завършване на един обект на открито, статистически се извеждат и се включват брой дни, в които е невъзможно да се работи на терен и от които ще произтече някакво забавяне. Това са срокове, които са лесно предвидими и едва ли е редно впоследствие да се броят дните, в които не е можело да се работи и е довело до забавяне.
В крайна сметка се оказа, че както измислиците с лошото време, довели до забавяне на този проект, така и с причините довели до спирането му, а именно установяването на магистрален водопровод при арката на входа на парка, довеждат до пореден абсурд около ремонт в столицата. Не намираме, че е нормално този водопровод да не е отразен в проекта, не намираме за нормално фирмата проектант да не може да преработи проекта си в срок, така че ремонтът да продължи, не намираме за нормално фирма на столична община да направи тази преработка, не намираме за нормално никой да не носи отговорност за това, да няма глоби, да няма виновни и в крайна сметка да сме лишени от един от парковете в София в средата на лятото.
Повече за казуса Ви препоръчваме да гледате репортажа на Националната телевизия в сутрешния блок от 3.07.2019 г.

БНТ репортаж

3 thoughts on “РЕМОНТЪТ НА ЗАПАДЕН ПАРК Е СПРЯН ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ

  1. Николай says:

    Не знам дали въобще тази фирма Галчев има потенциала да извърши този ремонт. Децата ми ще пораснат и няма да имат спомени въобще от парка, в който съм си играл аз като дете.

  2. KORENYAK says:

    Как се печелят конкурси в тая столична община… как не се случи поне веднъж всичко да мине гладко и точно… и сега преди избори пак ще се натегнат да казват какво успешно управление е имала Фандъкова… май лично Б.Б. ще трябва да се качва на Бойкомобил и да потупва свойски всеки срещнат човек по улиците на София…

  3. Георги Василев says:

    Поръчки се печелят по следния начин- обръчът от фирми на партията, която е на власт печели поръчката. Понеже тя прави отчисления за финансиране на въпросната партия реално в ремонта се влагат много по- малко средства от необходимото, поради което същия е бавен и некачествен. Заради отчисленията контролът от страна на възложителя е силно занижен да не кажа, че липсва. Тази схема не е наше откритие, просто така работи капитализмът от неолиберален тип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *