Отворено писмо на Група НОВА СОФИЯ

Константин-Павлов-ОСТАВКА

Отворено писмо на Група НОВА СОФИЯ

до гражданите в квартал Лозенец и кмета на общината

с искане на НЕЗАБАВНАТА ОСТАВКА на кмета на район Лозенец Константин Павлов, поради използване на обществено значимия си пост за удовлетворяване амбициите на политическия проект на Мая Манолова Изправи се.БГ.

Поради факта, че кмет, издигнат от „Да, България“ не се срамува да заема този пост благодарение на леви гласоподаватели и поради пълната некомпетентност и неспособност на този човек да управлява район Лозенец.

Ние, Група НОВА СОФИЯ, сме за доизграждането на всички строежи, които са в ход и са на етап от своето развитие. Защото, за да се започне да се строи в София, тези обекти разполагат с всички строителни книжа, позволяващи това да се случва. Ние сме против в политически интриги и задкулисие да се вплитат инвестиционни проекти и децата ни да растат заобиколени от недостроени сгради и естетика на графити, които ги покриват. Ние сме за дострояването на сграда Златен век в кв. Лозенец след окончателното потвърждаване на законността от съда. Вече два пъти на първа инстанция българският съд определи сградата за законна, а нейното спиране за противозаконно.

РАЗМЕННАТА МОНЕТА

явно не е в разрешаването на всички унаследени казуси, а в тяхното задълбочаване.

В момента г-н Константин Павлов – кмет на район „Лозенец“ обслужва проекта на Мая Манолова и периферията й от неправителствени организации, което е изцяло в противоречие на вярването на десния гласоподавател, че е постигнал политически победи чрез няколкото си кмета във възлови софийски общини.

Ние, Група НОВА СОФИЯ, като десни гласоподаватели, се чувстваме предадени, защото именно хората, които трябва да ни вдъхновяват и зад които плътно трябва да стоим, са част от задкулисната подмяна и разбиването на надеждите ни, че ще се появи консолидирано дясно крило в новите избори.

Още от предизборната кампания за местни избори лъсна разменната монета, с която левичарският инициативен комитет против дострояването на сграда Златен век гарантира гласове за Павлов, за да отстоява кмета опорните им точки. С други думи – „ние ще те изберем, а ти ще работиш за нас“. Поне за нас друго обяснение няма защо един кмет, заявяващ се за десен, толкова ще иска в центъра на Лозенец да се извисява една построена до половина сграда, която според българския съд е напълно законна, а според г-н Кмета – не и в крайна сметка не уважава и зачита правото и законността.

От първото влизане в община Лозенец, цялата енергия и активност на Константин Павлов, въпреки че не е в неговите правомощия, е насочена към недострояването на тази сграда, чрез искането на оставки, настояване за промени в закона със задна дата, даването на интервюта, участието му в телевизионни предавания. Няма нито една негова активност, която да е свързана с облагородяването на квартала, с решаването на значими инфраструктурни проблеми, което не само буди недоумение, но и гняв.

Факт е, че след постъпване на Константин Павлов в длъжност, веднага още след първите интервюта той отсъди какво би направил със строежа на Златен Век, без дори да е разгледал всички документи.

Всичко това най-вероятно се прави с цел да се извършват внушения от позицията на заемания му пост по време на работа на други институции, ангажирани по право да разрешат казуса със сграда Златен век, създаден да манипулира общественото мнение и увлече електорална маса в два последователни избора. Тази посока за нас като десни гласоподаватели води до изключително разрушителни последици в единството на дясно мислещите хора в столицата и способността им да се сближават, общуват и обединяват. Днес социалните мрежи са преизпълнени от дискусии и противопоставяне на дясно мислещи хора, увлечени в изкуствено създадени казуси от действия на подобни политици.

Брутални и безочливи, отляво: кметът Константин Павлов с консултантът Борис Милчев, отдясно: Никола Н. Вапцаров – от Изправи се на Манолова, раздава задачи дори от социалните мрежи…

ТОПЛАТА ВРЪЗКА: КОНСУЛТАНТЪТ

Незаобиколим и поради това незабравим факт е, че г-н Павлов ползва за юридически съветник г-н Борис Милчев, който е и юридически съветник на протестърите на Манолова. Не бива да се забравя, че именно протестиращите пред сграда Златен век издигнаха Манолова в кандидат-кметската надпревара. Колко е нормално два различни политически субекта да споделят един юридически консултант и то при условието, че Константин Павлов вече е кмет. И ако социалните мрежи вече гръмнаха след изявленията на генерал Атанасов, че всички опозиционни партии трябва да се изправят в единен фронт срещу Борисов, то тази политическа игра вече отдавна е тъжен за десните гласоподаватели факт.

От разсъжденията на г-н Кмета по казуса със сграда Златен век разбираме, че българският съд и всички юристи, които за взели някакво участие в този казус, включително няколкото становища на професори по право са разбъркан пъзел, който само г-н Кмета може да подреди.
Той е готов да работи за промяна в закона, нещо повече – дори внася предложение да се промени със задна дата така, че закона да обслужи неговите обещания.

Г-н Кмете, вярно ли е, че всеки месец община „Лозенец“ продължава да получава такси от Артекс за тротоарно право, заради заемането от строежа на част от уличното платно? Знаете ли, г-н Кмете, че на гражданите Вашето поведение вече започва да смърди на корупционен натиск към инвеститор? С други думи „ще ги мачкам докато не си платят“. Може би това Ви е посъветвал и Вашият юридически съветник Милчев?

В СЯНКАТА НА ПРОТЕСТА

Нашата група е изключително ангажирана с дострояването на сграда Златен век, заради невероятната политическа злоупотреба и натиск към български инвеститори. Сграда, която според нас е напълно законна, очевидно и според българския съд, но която беше спряна след политическия театър на Борисов и протести на радикални леви неправителствени организации, използващи протестите като инструмент за придобиване на политически дивиденти в създаването на нови проекти.

Константин Павлов настоява дори закони да се променят със задна дата, за да може да руши обекти, които вече са в ход и в които някой вече е инвестирал – чудесен повод за изстискването на пари от бъдещи инвеститори в квартала, което сме го виждали вече в други столични общини. Това като че ли се е превърнало в практика на властимащата администрация. Защото строителният бранш търпи чудовищни загуби по отношение на стабилността, на закон и среда на развитие, на институционална подкрепа и предсказуемост.

АНАРХИСТИЧЕН СИНДРОМ НА ВЕЧНО ПРОТЕСТИРАЩИЯ

Днес група „протестъри“ могат да развеят лозунгите си пред който и да е строителен обект в София, с невероятната претенция че са израз на цялото общество. И задължително те ще са героите, които спасяват столичани, те ще са безкритично отразените във всички медии, те ще са тези, които ще искат оставки, те ще са пишман-революционерите, които ще оправят държавата. А хората, които работят, които инвестират, които рискуват, които създават работни места, ще са чорбаджията изедник, втълпяван на поколения българи чрез образа на лош и безскрупулен човек, за който само парите са важни и личното му благосъстояние. Обаче икономически растеж се придобива само от реализацията на успешни бизнес-инвестиции и проекти, които създават работни места, а не от революционери, които искат да рушат и да налагат диктатурата на пролетариата, което винаги в историята е ставало извън рамките на закона и без съобразяването с него.

СТРАХЪТ

Колко пъти г-н Павлов е направил опит да разговаря лично с инвеститори не само от Артекс, но и с който и да е от НАСП (Национална асоциация на строителните предприемачи)? Знаем за техният страх да говорят за политическия и административен натиск, който им се оказва. Опитал ли се е да разбере двустранно проблема и не е ли той човекът, който да е медиатор в разрешаването на този казус?

Защото наистина проблем има и именно това поведение на кмета го превръща само и единствено в политически. А ролята на истинския кмет е да изостави чисто политическите крайни интереси и да бъде кмет на всички живущи, като търси и следва балансирания интерес на всички заинтересовани.

МЕДИИТЕ

Доколко е нормално, когато Константин Павлов участва в телевизионни предавания, интервюта и публикации с искане да разрушава нечия сграда, журналистите да не търсят алтернативна гледна точка и позиция на засегнатата страна? Това отдавна прави впечатление на много хора – колко безкритична е българската журналистика. Търсете, бе, хора! Това ще направи предаванията ви не само по-значими, но и по-интересни за аудиторията ви.

Съгласно етичният кодекс на българските медии, и по-специално принципа за РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ, журналистите не следва да се поддават на политически или икономически натиск или влияния.

Пак според същия етичен кодекс българските медии следва да предоставят на обществото точна и проверена информация и да не скриват преднамерено или изопачават факти; при коментари и анализи са длъжни да представят разнообразни мнения и гледни точки, а при отразяване на спорове следва да се стремят да дадат възможност на засегнатите страни да изразят своята позиция.

БОРИСОВ

На десния гласоподавател му омръзна някой да разрешава политическите си кризи на тъмно. Защото е ясно, че съдебните дела около сграда Златен век са само заради Борисов и протестите на политическите му опоненти. Борисов, срещу който днес гражданите всеки ден излизат на улицата, независимо от природните условия и КОВИД-19. Защото Борисов е този, който след среща с протестиращи се разпореди на институциите, начело с ДНСК, да търсят каквито и да е причини за спирането на строителен обект, който очевидно не е запълнил ничии чекмеджета.

ОСТАВКА!

Ние настояваме Константин Павлов да си подаде оставката. Ние настояваме за политическа отговорност – на която той пред медиите уж държи! Смятаме за повече от необходимо да разберем от него какви са връзките му с политическия проект на Мая Манолова и защо толкова се е съсредоточил именно срещу дострояването точно на сграда Златен век? Защото, че е незаконен строеж, очевидно е лъжа.

КОВИД-19 ще премине, г-н Павлов, наближават нови избори и дори не може да си представите каква вълна в Лозенец се надига срещу Вас, защото е време лозенчани да излезем на протест срещу това, че ни обричате да живеем в квартал, превърнал се в замръзнала строителна площадка! Квартал, който инвеститорите ще заобикалят именно заради Вас и Вашите леви политически убеждения, в които само цъфтежа на кестените има някакво значение, в които гражданите сами трябва да откриват места и да засаждат дръвчета, а Вие да ги броите като най-големия си актив. Вреда е в квартал на София Вие да сте кмет, затова по-добре си подайте оставката, с което да помогнете на себе си и на съгражданите си. Да спасите себе си от позора и политическото двуличие, а лозенчани да имат надежда, че ще се появи някой, който да е в състояние да управлява Лозенец не чрез политически скандали, интриги и задкулисие, а почтено и с мисъл в името на развитието на квартала и гражданите.

ОСТАВКА и не забравяйте, че има и граждани не само с леви възгледи, но и такива, които мислят за това в каква среда живеят и какви перспективи може да предложи квартал като Лозенец!

ЗА ОСТАВКА НА КМЕТА НА РАЙОН ЛОЗЕНЕЦ
КОНСТАНТИН ПАВЛОВ

Подпишете, ако сте ЗА изхвърлянето на Константин Павлов от столичната администрация като кмет на район Лозенец заради политическа злоупотреба с власт. Поради факта, че задкулисно участва в политически процеси с организации, които открито претендират, че са го поставили да управлява квартал Лозенец. Заради липсата на диалогичност и компетентност, незачитане на законността и институциите в страната.

МЕДИИТЕ ПО КАЗУСА ЗЛАТЕН ВЕК

ЧестноКазано | ЛюбаКулезич
ЕВРОКОМ-ЧестноКазано-ЛюбаКулезичЕдин небостъргач, един закон, мнения разни. Адвокат Милена Гайдарска и архитект Пламен Мирянов, управител на фирма „Артекс проект“, в право на отговор по казуса с проекта „Златен век“ след участието на кмета на район „Лозенец“ Константин Павлов.   https://eurocom.bg

Уеб сайтът novasofia.net е проект, създаден с некомерсиални цели на граждани на Република България, живеещи и работещи в гр. София.
Като единомишленици, ние сме решени да отстояваме каузи, свързани с развитието на нашия град. [пълен текст]

16 thoughts on “Отворено писмо на Група НОВА СОФИЯ

 1. Popov. says:

  В началото на Нова София се правеха дискусии, които в момента липсват, но тази тема с Константин Павлов, надявам се, ще даде началото на нови такива.

 2. Николай says:

  Добре де кмете, колко пъти се срещна с някой от тези хора, дето искаш да им рутиш къщата. Гледам в интервюта казваш, че не разбираш от юридически аргументи, а в същото време се чудиш как да събаряш, па и пари да събираш за събаряне. На тяхно място 3 пъти да те бях съдил за това, а и в Страсбург да бях отишъл, защото такава гавра няма никъде.

 3. ВИП says:

  Единственото нещо, което този човек смислено е направил през живота си е Протестна мрежа, която толкова много съм подкрепял. Но и в това се получи пълен разпад.

 4. Миро says:

  Така става, когато човек, който не е направил нищо градивно в живота си се докопа, па макар и до кметското място на софийска община. Я си го представи този да е на по-висок пост, където както те обичат да казват – да разпределя порциите..

 5. Катя Атанасова says:

  Ами да помислим каква е практиката до момента: имаш си голям инвеститор в квартала, значи ще направи нещо хубаво – я инфраструктура ще подпомогне, я в детска градина ще се включи или детски площадки ще направи. В крайна сметка това е нещо, което е полезно за обществото и е извън рамките на политическата корупция. Не намирам, че е лошо, макар че трябва все пак да бъде регламентирано по някакъв начин. Само че на някакви хора акъла им стига до там да рутят, защото така са обещали и защото си въобразяват, че с това на някой ще се харесат.

 6. М.СИМОВ says:

  Въпрос: когато Цветанов беше върха на сладоледа можеше ли някой да му откаже да му продаде недвижим имот? Защо всички вкупом решиха, че това е най-големия грях на компания, която е в лапите на управляваща партия. Нима те не строят добре? Очевидно строят добре, щом искат именно от тях да си купуват апартаменти, защото има и други строителни компании, които едни павета не могат да подредят на Графа например.

 7. ЛЮБОМИРОВ says:

  Много добре си спомням колко човека имаше в градинката на предизборната кампания, заобиколени само активисти от партията, с реч, написана сякаш от ИК Лозенец. А до бъдещият кмет стоеше и юридическия съветник, идващ от същия този инициативен комитет. Що си мислят, че някои не помнят какво са говорили, що си мислят, че някой не им запомня лицата, не знам!!!

 8. Велко says:

  Така или иначе май че Константин Павлов – т.нар. Комита е единствената издънка сред кметовете на Демократична България.

 9. SAMI 1 says:

  ИК Лозенец, беше създадена от Кадиев по молба на собствениците на Маринела, които никога не са искали срещу тяхната сграда да има такъв обект. Впоследствие след като се видя, че от Кадиев и неговата псевдо-партия няма да излезе нищо, някой подаде щафетата на омбудсмана Манолова.

 10. Жана П. says:

  Само си помислете кой с общ фронт иска да премахва Борисов от власт. Манолова ли ще ни е министър председател? Това ли са хората, които не са обременени от миналото и от всичко, което са правили досега. Манолова, която в родния ми град направи протести срещу собствениците на единственото работещо предприятие. Факт – предприятието в момента спря да работи и хората останаха без работа. БЛАГОДАРЯ!!!

  • М.Колева says:

   Тази обикаля цялата страна по всички жалби, които някой някога и е писал, докато беше допусната от Борисов да стане омбудсман. Е това не е ли злоупотреба с лични данни и информация. И какво направи – създаде някаква група на майки с деца с увреждания, срещу която никой по етични съображения не смее да гъкне, а само медиите мигат учестено с клепачи. Само на Валерката Симеонов не му дреме да разкрива проектите на тези отрепки с истинските им имена.

 11. Миро says:

  Какъв Граф бе човек, 90% от квалифицираните работници вече са извън страната. Някакви цигани бетонират стволове на дървета и за съжаление не осъзнават какво точно правят. Проблемът е както с лекарите и медицинските страни. От страната си тръгват хора, които няма да се върнат назад.

 12. Denis Andonov says:

  При положение, че целият квартал е пропищял от липса на адекватна транспортна организация, мръсен въздух, липса на тротоари и осветление , не разбирам какво се е фиксирал в един строеж тоя кмет. Работата все повече започва да става съмнителна …

 13. Дани Йо says:

  Константин Павлов е най-голямата издънка, която Лозенец познава – то не бяха предизборни обещания, то не бяха чудеса, а сега какво? Транспортен хаос, липса на улици, тротоари, осветление, мръсен въздух – все едно живеем в джунгла! И на всичкото това – тръгнал да се занимава с някакви партийни каузи, при това – очевидно не негови… 🙁

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *