NV Tower

Създателите на емблематичния вече за София небостъргач „Капитал Форт“ започнаха в края на миналата година строителството на още една невероятна сграда NV Tower.

Дано на г-жа Фандъкова не и хрумне по средата на строежа, че и за тази сграда няма място в София.

Поколения софиянци израснаха в панелни комплекси, които им създадоха истински компекси и нетърпимост към новото и красивото…

Започна строителството на NV Tower

Високата мултифункционална сграда се намира в югоизточната част на София, до пресечната точка на два главни булеварда, и метростанция. Проектът включва: офиси, жилища, търговски обекти – ресторант, кафене, магазини, уелнес и спортен център, конферентен блок, панорамна площадка, покривни градини, подземни паркинги. NV Tower е характерна с обширни публични пространства, богато озеленени покриви и фасади, внимателно изграден архитектурен силует, съобразен с контекста, отваряне на сградата на ниво терен към града.

А и А Архитекти ООД е основана в София през 2005 г. от арх. Асен Милев и арх. Ангел Захариев като иновативно архитектурно бюро с широк спектър на интереси в областта на архитектурното и урбанистично проектиране.

Източник: www.archdesign.info

 

9 thoughts on “NV Tower

 1. Корма Илиева says:

  Уникална сграда! Голяма красота! Ни нищо не е по-красиво от прекрасните сгради на Артекс.

 2. Мила Н. says:

  Сградата изглежда фантастично. Но сякаш наистина не сме дорасли за красивото, искаме да си се свиваме в кочинката, да мрънкаме срещу дупките по улиците и некачествените ремонти. И същевременно да се опитваме всячески да спрем процеса на модернизация на София.

 3. Диди says:

  Изглежда амбициозен проект, обаче сякаш нещо му липсва. Знам, че всяка една сграда си има собствена история и най-малко уникален подход, но след сградите на Артекс, честно казано … търся да видя същия лукс и в останалите. Понякога го намирам, а друг път не. Дано наистина Фандъкова не реши, че и тази сграда ѝ пречи, особено като има валидни документи.

 4. Румен says:

  Ма не вижте какво – то това трябва да се прави! Защото в градовете по света се правят именно такива проекти! И е добре София да има такива сгради. Нито са много, нито са грозни. Идете в Истанбул да видите как се строи, идете в Киев да видите какви грозни високи сгради правят, идете във Варшава…Ами има нужда модерен град да има такива красиви сгради

 5. ет says:

  София има нужда от повече модерни и красиви сгради, за да прилича на европейски град. Браво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *