Създателите на емблематичния вече за София небостъргач „Капитал Форт“ започнаха в края на миналата година строителството на още една невероятна сграда NV Tower.

Дано на г-жа Фандъкова не и хрумне по средата на строежа, че и за тази сграда няма място в София.

Поколения софиянци израснаха в панелни комплекси, които им създадоха истински компекси и нетърпимост към новото и красивото…

Започна строителството на NV Tower

Високата мултифункционална сграда се намира в югоизточната част на София, до пресечната точка на два главни булеварда, и метростанция. Проектът включва: офиси, жилища, търговски обекти – ресторант, кафене, магазини, уелнес и спортен център, конферентен блок, панорамна площадка, покривни градини, подземни паркинги. NV Tower е характерна с обширни публични пространства, богато озеленени покриви и фасади, внимателно изграден архитектурен силует, съобразен с контекста, отваряне на сградата на ниво терен към града.

А и А Архитекти ООД е основана в София през 2005 г. от арх. Асен Милев и арх. Ангел Захариев като иновативно архитектурно бюро с широк спектър на интереси в областта на архитектурното и урбанистично проектиране.

Източник: www.archdesign.info

 


Comments

9 Отговори на “NV Tower”

 1. Стефани

  Красота!

 2. Корма Илиева

  Уникална сграда! Голяма красота! Ни нищо не е по-красиво от прекрасните сгради на Артекс.

 3. Анджи

  Красота!

 4. Мила Н.

  Сградата изглежда фантастично. Но сякаш наистина не сме дорасли за красивото, искаме да си се свиваме в кочинката, да мрънкаме срещу дупките по улиците и некачествените ремонти. И същевременно да се опитваме всячески да спрем процеса на модернизация на София.

 5. Диди

  Изглежда амбициозен проект, обаче сякаш нещо му липсва. Знам, че всяка една сграда си има собствена история и най-малко уникален подход, но след сградите на Артекс, честно казано … търся да видя същия лукс и в останалите. Понякога го намирам, а друг път не. Дано наистина Фандъкова не реши, че и тази сграда ѝ пречи, особено като има валидни документи.

 6. София заслужава повече модерни сгради.

 7. Петър

  Не мога да си кривя душата
  Красиво е

 8. Румен

  Ма не вижте какво – то това трябва да се прави! Защото в градовете по света се правят именно такива проекти! И е добре София да има такива сгради. Нито са много, нито са грозни. Идете в Истанбул да видите как се строи, идете в Киев да видите какви грозни високи сгради правят, идете във Варшава…Ами има нужда модерен град да има такива красиви сгради

 9. София има нужда от повече модерни и красиви сгради, за да прилича на европейски град. Браво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *